Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Sportiv Universitar Neptun, obligat să restituie Consiliului Judeţean Constanţa 500.000 de lei

ro

13 Jun, 2016 17:39 2416 Marime text
Adrian Neagu, judecător al Tribunalului Constanţa, a admis acţiunea promovată de Consiliul Judeţean Constanţa şi a dispus obligarea Clubului Sportiv Universitar Neptun să restituie suma de 500.000 lei, plătită în temeiul hotărârii CJC nr. 54/12.03.2013.
 
Mai mult decât atât, Clubul a fost obligă la plata de dobânzi şi majorări de întârziere aplicabile la suma de 500.000 lei, calculate pentru perioada de când s-a efectuat plata şi până la data restituirii acesteia.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că, într-un alt dosar, judecătoarele Irina Bondoc şi Mihaela Popoacă, de la Curtea de Apel Constanţa, au constatat, în luna februarie, „nelegalitatea hotărârilor nr. 216/28.07.2011 şi nr. 27/06.02.2012 emise de Consiliul Judeţean Constanţa“ şi au obligat Clubul Sportiv Universitar Neptun la plata către Consiliul Judeţean Constanţa a sumei de 790.000 de lei. Mai mult decât atât, CSU Neptun a fost obligat să achite CJC-ului 800 de lei - cheltuieli de judecată.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Cornel Panait, prorectorul Universităţii Maritime Constanţa (UMC), care deţine Clubul Sportiv Universitar Neptun, spune că CSU „este un club privat“, pe care l-a „construit împreună cu universitatea“ şi că nu are resurse să plătească cei 790.000 de lei.
 
„Dacă instanţa aşa a decis, înseamnă că avem o problemă gravă. (…) Banii au fost folosiţi în mod legal. Clubul nu are resurse să plătească această sumă. În momentul în care o entitate sportivă a aplicat şi a solicitat bani, care au venit pe alocare directă, de la Consiliul Judeţean la club… Există în spate o hotărâre a Consiliului Judeţean de alocare a banilor. Există un sistem juridic care a validat hotărârea asta, clubul ce trebuia să facă? Să nu folosească banii. Noi considerăm că am primit banii în mod legal“, ne-a mai declarat la vremea respectivă Cornel Panait.

Citeşte şi

După CVM Tomis Constanţa
Hotărârile „nelegale“ ale CJC mai fac o „victimă“ - Clubul Sportiv Universitar Neptun

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii