Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Club Academic Româno-Rus la Universitatea „Andrei Şaguna”

ro

01 Mar, 2012 21:01 1017 Marime text

Astăzi, la Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa a avut loc inaugurarea oficială a Clubului Academic Româno-Rus. Cu această ocazie, Consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, domnul Mikhail Reva a anunţat debutul parteneriatului între instituţia de învăţământ superior constănţeană şi Universitatea „Prietenia Popoarelor” din Moscova. Prima activitate a Clubului Academic este Cursul de Cultură şi Civilizaţie Rusă, la care s-au înscris numeroşi studenţi ai Universităţii „Andrei Şaguna”.

Consulul general le-a vorbit studenţilor despre contribuţia culturii şi civilizaţiei ruse la patrimoniul universal şi şi-a exprimat speranţa că absolvenţii cursului vor avea posibilitatea să se delecteze, după un studiu aprofundat, cu lectura în original a marilor clasici ai literaturii.

Cursul a fost început de lectorul universitar Elena Manea, de la Universitatea „Andrei Şaguna” şi va fi continuat de un profesor al universităţii din Moscova.

Parteneriatul dintre cele două universităţi include schimburi de studenţi şi cadre didactice, activităţi comune de cercetare, elaborarea şi traducerea de manuale şi cursuri, organizarea de conferinţe şi alte manifestări ştiinţifice şi culturale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii