Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu Turtoi, condamnat la doi ani de închisoare pentru şantaj

ro

03 Jun, 2015 12:08 1787 Marime text
 
Claudiu Turtoi a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la doi ani de închisoare pentru şantaj. Soluţia a fost dată de judecătorul Lucian Lică şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarele: „În cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Claudiu Turtoi, în calitate de locatar, a încheiat cu o persoană un contract de închiriere a unui spațiu comercial, cu o perioadă de valabilitate de un an de zile, ulterior, acest contract fiind reînnoit anual.

Până în anul 2012, inculpatul şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale asumate, dar, de la începutul anului 2013, acesta, în calitate de reprezentant al firmei locatare, nu a mai achitat chiria corespunzătoare utilizării spaţiilor închiriate şi nici contravaloarea utilităţilor.
 
La insistențele locatorului de a-și achita obligațiile asumate prin contract, în intervalul martie 2013 - septembrie 2013, inculpatul Claudiu Turtoi a adoptat un limbaj violent, afirmând că nu intenţionează să achite nicio sumă de bani şi, mai mult, solicitându-i acestuia să-i remită suma de 20.000 de euro, cu motivarea că, în perioada în care firma sa a funcţionat în spaţiile închiriate de la acesta, nu a obţinut niciun profit, ci dimpotrivă, a pierdut suma de bani mai sus menţionată.
 
În continuare, inculpatul Claudiu Turtoi, cu același comportament agresiv verbal şi intimidant, i-a comunicat locatorului, atât telefonic, cât şi prin intermediul mesajelor telefonice tip SMS, decizia sa de a nu părăsi spaţiul închiriat, până în momentul în care va primi din partea acestuia din urmă suma pretinsă, respectiv 20.000 de euro.
 
De asemenea, inculpatul a proferat la adresa persoanei respective, în mod repetat, ameninţări cu moartea sau cu închisoarea, sens în care s-a prevalat de pretinsele relaţii cu autorităţile publice, precum şi de statutul de străin al părţii vătămate, care ar putea fi determinat să părăsească teritoriul României sau care ar putea fi sabotat din punct de vedere economic.“

Ce firme deţine Claudiu Turtoi


Global Backery SRL este o firmă cu sediul în Bucureşti care se ocupă în principal de fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie. La finalul anului 2013, societatea a înregistrat o cifră de afaceri netă de 158.500 de lei, un profit net de 151.723 de lei şi 0 salariaţi. Potrivit Vrăjitorul.eu, „compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6 - 12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri“. Potrivit Registrului Comerţului, Global Backery SRL, pe lângă Claudiu Turtoi, îl mai are drept asociat pe Sorin Constantin Iscoviciu. Ambii participă la beneficii şi pierderi cu câte 50%. Administratorul societăţii este Sorin Constantin Iscoviciu.
 
Global Honey SRL este o firmă cu sediul în Constanţa care se ocupă în principal de fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie. La sfârşitul anului trecut, a înregistrat o cifra de afaceri netă 0, un profit net 0 şi un singur salariat. Potrivit Vrăjitorul.eu, „compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6 - 12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri“. Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2001, iar asociat şi administrator unic este Claudiu Turtoi.
 
Honey Food SRL este o firmă din Tulcea care se ocupă în principal de fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie. Societatea a înregistrat, la finele anului 2013, o cifră de afaceri 0, cu o pierdere de 4.168 de lei. Conform Vrăjitorul.eu, „compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6 -12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri“. Conform Registrului Comerţului, Honey Food SRL îl are ca administrator şi asociat pe Claudiu Turtoi. De asemenea, un alt asociat în firmă este Florentina Turtoi. Ambii au cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii