Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean Constanţa, reunit în sedinţă de îndată. Sunt stabilite tarifele pentru deszăpezire (galerie foto)

ro

28 Nov, 2018 12:14 1383 Marime text
În aceste momente, la Consiliului Judeţean Constanța, are loc şedinţă extraordinară, în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Pe ordinea de zi , se află   Project de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru deszpezire şi combaterea lunecuşului pentru iarna 2018-2019 ce vor fi aplicate de Regia Autonomă Judeteană de Drumuri şi Poduri Constanţa în reorganizare, în judicial reorganisation, en redressment, in calitate de operator, în relatia cu Consiliul Judeţean Constanţa, iniţiat de preşedintele Ţuţuianu Marius Horia .

UPDATE 4

"Sperăm să avem o iarna relativ uşoară. S-a mărit tariful cu 10% pentru că s-au majorat salariile. Sudul și sud vestul județului, de obicei sunt cele mai afectate. Sperăm să realizăm un proiect de împădurire și reîmpădurire a acestor zone, pentru a izola şoseaua de restul drumurilor. Sunt obligate primăriile din judeţ să aibă contract cu o societate, nu neapărat cu RAJDP", a spus Horia Ţutuianu, preşedintele CJC.

Urmează ca în aceste zile să fie semnat contractul. 8 milioane de lei este bugetul alocat către RAJDP.

 Diferenţele apar din cresterea salariului minim şi o diferenţă la costul combustibilului.

 "Aceasta este suma aprobată. Dacă nu va fi o iarna grea, diferența revine la CJC", a precizat Horia Ţutuianu, preşedintele CJC.

Ca element de noutate, Horia Ţutuianu, preşedintele CJC a punctat faptul că la anul vor fi achiziționate minim 5 utilaje.

UPDATE 3

George Măndila, consilierul judeţean PNL,  îl intreaba pe Lucian Lungoci de ce a fost aceeași sumă de 4 milioane de lei, cheltuită în două ierni când au fost total diferite.

Lucian Lungoci, directorul RAJDP Constanţa a raspuns că, de fapt, zăpada a fost aceeași cantitativ. Chiar dacă într-un an a nins în mai puține zile.

Horia Ţutuianu, preşedintele CJC a spus ca iarna nu e ca vara şi că s-a intervenit la fel la zăpadă de 4 m sau de 2 m.


UPDATE 2

 Lucian Lungoci, directorul RAJDP Constanţa, vorbeste despre situaţia actuală.

"Sunt 28 de utilaje cu lama pe teren. Nu sunt probleme deosebite în acest moment pe drumurile județene. Se circulă în conditii de iarnă, stratul de zăpadă este de 1-2 cm în nordul judeţului. Oamenii au intrat în permanenta", a spus  Lucian Lungoci, directorul RAJDP Constanţa.

UPDATE 1

Dintr-un total de 37 de consilieri, 25 au fost prezenţi, şi au votat pro.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii