Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

City Park Mall Constanța devine partener al proiectului „Banca de Alimente”, o inițiativă a Crucii Roșii Române

ro

28 May, 2020 14:59 1896 Marime text

În continuarea inițiativei de strângere donații online pe platforma „Implică-te de acasă” pentru a susține lupta împotriva COVID-19 alături de Crucea Roșie Română, City Park Mall devine parte a proiectului Banca de Alimente, o soluție imediată de ajutorare cu alimente neperisabile a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

În prezent, în România există zeci de mii de oameni care suferă de foame, iar pandemia de COVID-19 nu face decât să acutizeze nevoile celor mai puțin norocoși dintre noi.
 
Pentru a veni în sprijinul acestora, începând cu data de 28 mai 2020, la intrarea în hipermarketul Cora, clienții City Park Mall pot dona alimente neperisabile într-un coș personalizat pe care voluntarii Crucii Roșii Constanța le vor prelua periodic și duce acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.
 
Implicare prin solidaritate
 

Pentru a le fi alături celor care se luptă zi de zi atât cu pandemia de coronavirus, cât și cu lipsurile materiale, City Park Mall încurajează constănțenii să doneze alimente greu perisabile, pentru a umple coșurile ce vor ajunge, prin intermediul reprezentanților centrului comercial și voluntarilor Crucea Roșie, la persoane defavorizate care locuiesc în județul Constanța, se arată într-un comunicat.

 
Sub sloganul Banca pentru Alimente, campania încurajează românii să facă #FoodBanking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societății, prin donații constante.

Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt:
 
  *   Alimente de bază: mălai, făină de grâu, zahăr, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf;
  *   Conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot;
  *   Paste făinoase, cereale;
  *   Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi;
  *   Băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea;
  *   Dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată;
  *   Hrană pentru bebeluşi, precum piureuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf;
  *   Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate;
 
Pachetele, ce vor fi oferite persoanelor nevoiașe, au o greutate standard de 12 kg, iar conținutul acestora acoperă nevoile de hrană ale unei familii formată din trei membri pentru o lună și are o valoare medie de 95 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii