Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cirpian Marica despre marca Steaua „Nu pot nişte oameni în uniformă, cu arma pe umăr, să îngroape un club de fotbal”

ro

14 Jan, 2015 14:25 2442 Marime text
 
Atacantul echipei naţionale a României Cirpian Marica susţine, pe o reţea de socializare, că este „şocat" de decizia justiţiei în cazul mărcii Steaua şi afirmă că „nişte oameni cu arma pe umăr" nu pot îngropa un club de fotbal, relatează Medifax.

„Am urmărit cu atenţie, de la distanţă, tot ce s-a întâmplat în fotbalul romanesc. Sunt şocat cu fiecare zi, mai mult şi mai mult. Sportul pe care-l practic este într-o criză profundă în România, şi, din păcate, toată lumea acceptă dezastrul cu o linişte ciudată. Dintre toate relele, ceea ce se întâmplă cu identitatea clubului Steaua întrece orice imaginaţie. Dragi prieteni, stelişti, dinamovişti, rapidişti, olteni, timişoreni etc., nu puteţi să nu luaţi atitudine la ce se întâmplă, indiferent de culorile pe care le iubiţi. MApN, statul, are atâtea probleme de rezolvat, că asta cu sigla unei echipe de fotbal ar trebui să nu existe! Nu pot nişte oameni în uniformă, cu arma pe umăr, instruiţi să ne apere, să îngroape un club de fotbal care a adus glorie României, care dă sportivi la echipa naţională a României!", scrie Marica pe contul său de Facebook.

Fotbalistul se aştepta la proteste dure din partea suporterilor stelişti „care se proclamă cei mai numeroşi din ţară" şi afirmă că pierderea emblemei de către FC Steaua creează un precedent periculos pentru celelalte cluburi din Bucureşti. „Mă aşteptam ca fanii Stelei, care se proclamă cei mai numeroşi din ţară, să protesteze dur, să amendeze această situaţie! Mă aşteptam ca dinamoviştii să protesteze şi ei. Dacă se găseşte cineva pe la MAI care să lase infractorii în pauză şi să-şi consume energia pentru a le lua sigla şi culorile? Rapidişti, dacă CFR sau Ministerul Transporturilor se opresc din construit autostrăzi şi vin să vă ia şi vouă identitatea? Se creează un precedent foarte periculos. Nu înţeleg lipsa de reacţie a presei, care acceptă aceste nedreptăţi fără să ia atitudine, decât foarte răzleţ. Dacă dispare fotbalul, munca voastră va fi îngreunată, oameni buni", adaugă atacantul.

„Nu înţeleg lipsa de reacţie a oamenilor politici, care acceptă această bătaie de joc. Fotbalul e un fenomen social, cum veţi sta în faţa oamenilor în campaniile electorale să le explicaţi că echipele pe care le iubesc dispar, că una dintre puţinele bucurii le este luată prin tribunale? Cum conduceţi voi ministerele respective, oameni buni, cum permiteti aşa ceva? Cum de distrugeţi sportul, cum nu oferiţi o legislaţie propice pentru dezvoltarea lui, cum le explicaţi asta copiilor voştri care fac sport? Nu înţeleg deciziile justiţiei, care dă două decizii favorabile lui Gigi Becali şi una, definitivă, MApN. Ce să înţeleagă oamenii din alba-neagra asta? Oameni buni, lăsaţi orgoliile, lăsaţi războaiele purtate doar pentru a face rău, din aceste conflicte pierdem toţi. Moare sportul! Să nu lăsăm să se întâmple asta, cât încă putem să-l salvăm!", a precizat Ciprian Marica.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii