Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circulaţie în condiţii de iarnă pe calea ferată. Pe mai multe rute din judeţul Constanţa se reduce numărul trenurilor

ro

26 Feb, 2018 09:24 1531 Marime text
CFR Călători informează că în contextul temperaturilor foarte scăzute şi a avertizărilor meteo de vreme rea  trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor Bucureşti, Galaţi, Braşov, Constanţa şi Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.  
 
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanţa - Mangalia, Constanţa - Medgidia - Tulcea Oraş şi Ciulniţa - Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localităţi urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro/ Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri şi pe rutele Caracal-Corabia, Roşiori Nord - Turnu Măgurele şi Roşiori Nord - Zimnicea.
 
Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare:
- Asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă şi pregătirea materialului rulant pentru circulaţie în condiţii de iarnă;
- Suplimentarea echipelor de intervenţie şi asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităţilor proprii (revizii, depouri, etc);
- Pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.  
 
În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri.
 
INFO Utile
 
CFr Călători recomandă pasagerilor că înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din gări sau:
-0219521 - INFO CFR (trafic intern).
- Numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe wwww. Cfrcalatori.ro la secţiunea Informatii telefonice.
- 021.319.0358 - Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
- În aplicaţia INFO TREN ÎN CIRCULATIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obţineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- Verificaţi tabelele de sosire/ plecare a trenurilor, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB;
- https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/
- https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/
 
RESTITUIRE contravaloare bilete, renunţare la călătorie
Pasagerii care au bilete/ abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/ călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern.
Personalul de tren va oferi nformaţii călătorilor despre legăturile existente în această situaţie. De asemenea, CFR Călători şi CFR Infrastructură ţin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condiţiilor optime de călătorie.
 
Sursa foto: facebook/CFR Călători
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii