Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circul Globus, la un pas de desfiintare

ro

04 Jun, 2011 21:16 1118 Marime text
Faimosul Circ Globus din Bucuresti este pe punctul de a fi inchis din cauza unei retrocedari. Terenul pe care se afla menajeria si depozitele circului a fost inapoiat proprietarului la finalul lunii trecute. Conducerea Circului mai are la dispozitie doar cateva zile pentru a veni cu o solutie salvatoare.

Potrivit adevarul.ro, angajatii Circului Globus au inceput deja sa mute o parte din recuzita institutiei care se afla pe terenul retrocedat. Este vorba despre o suprafata de 9.000 de metri patrati si un teren pe care se aflau si locuintele unora dintre angajati.

Variante salvatoare

Edilii au in vedere mai multe variante pentru salvarea Circului de stat Globus. Una dintre ele presupune ca terenul sa fie declarat de utilitate publica, prin hotarare de Guvern, iar proprietarul sa fie recompensat cu pamant in alta parte.

O alta varianta luata in calcul este ca circul sa fie mutat undeva la marginea Bucurestiului.

Potrivit sursei precizate, conducerea circului a obtinut acordul proprietarului pentru a continua sa functioneze in aceasta cladire pana la sfarsitul stagiunii, adica pana pe 12 iunie.

Jumatate de secol de Globus

Cladirea Circului de Stat Globus a fost construitat in anul 1960 si se afla in Sectorul 2 al Capitalei. Ansamblul este format din sala de spectacole si cateva corpuri anexe.

Amfiteatrul Circului este acoperit cu o cupola din beton armat, sub forma unei panze ondulate.

Publicul poate intra in cladire prin opt puncte de acces, dintre care sase superioare si doua inferioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii