Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circa 19.000 ţigarete de contrabandă şi 2kg de tutun vrac, confiscate

ro

02 Nov, 2015 13:10 2470 Marime text
În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, sâmbătă, în municipiul Constanţa, zeci de mii de ţigarete netimbrate. Oamenii legii au oprit în trafic un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Constanţa, în care se aflau doi bărbaţi cărora li s-au solicitat documentele la control.
În urma identificării s-a constatat că persoanele în cauză sunt cetăţenii români H.A.C., în vârstă de 21 de ani, respectiv fratele său H.S., de 25 ani. După controlul documentelor, poliţiştii au controlat şi autoturismul, moment în care au fost descoperite cele 18.960 de ţigarete netimbrate marca „Speed Blue” provenite din activitatea de contrabandă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 9.480 de lei, iar autoturismul evaluat la aproximativ 7.000 de euro a fost reţinut la sediul Gărzii de Coastă pentru continuarea cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
În aceeaşi zi, în punctul de trecere a frontierei Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.N. în vârstă de 60 de ani, care călătorea cu un  microbuz marca Ford înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma controlului, în bagajele personale a fost descoperită cantitatea de 2.020 grame tutun vrac, ambalată într-un pachet de plastic, pentru care bărbatul a declarat că a achiziţionat-o din R. Bulgaria pentru consumul propriu, fără a putea prezenta însă documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de tutun vrac şi efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.


Sursa foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii