Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș „România a dovedit în Parteneriatul strategic cu SUA că nu este doar un beneficiar de susținere și asistență”

ro

09 Nov, 2016 19:05 1289 Marime text
România și SUA au un parteneriat strategic care a rezistat dincolo de diferite administrații, iar țara noastră a dovedit că nu este doar un beneficiar de susținere și asistență, a declarat miercuri premierul Dacian Cioloș, în contextul alegerii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite ale Americii, informează Agerpres.

„Victoria lui Donald Trump e rezultatul deciziei americanilor. Deci, nu pot decât să salut faptul că SUA au un nou președinte. Așa cum am spus deja, (...) România are un parteneriat strategic cu SUA care a rezistat dincolo de diferite administrații în SUA sau de lideri politici în România. E un parteneriat consolidat, cred că — pot să spun — bazat pe o încredere reciprocă. România a dovedit în acest parteneriat că nu este doar un beneficiar de susținere și asistență, ci a și contribuit, mai ales pe partea de securitate la anumite proiecte, în anumite teatre de operații și chiar și aici, în zonă. Este un partener activ și în cadrul NATO și cred că pe aceste premise vom construi și cu administrația Donald Trump proiecte care să ne permită să continuăm și să punem mai bine în valoare componentele acestui parteneriat", a spus prim-ministrul, la dezbaterea "Programul USR în dialog cu Platforma România 100", răspunzând unei întrebări din partea presei.

Cioloș a subliniat că există o dimensiune economică a acestui parteneriat care poate să fie bine valorificată.

„Am văzut din programul pe care l-a prezentat și Donald Trump că această componentă de dezvoltare economică e una importantă — cred că este deja un punct de la care putem pleca, dar, cu siguranță, sunt și altele și o să vedem în perioada următoare în ce mod se poziționează noua administrație. Oricum, și domnul președinte și eu am transmis că România crede în acest parteneriat cu SUA și în calitatea de stat membru al UE și cred că avem elemente pe care să putem construi în continuare", a adăugat el.


Sursa foto: presalibera.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii