Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș - Referendumul din Marea Britanie reprezintă un moment de cumpănă pentru UE

ro

24 Jun, 2016 19:52 1738 Marime text
Premierul Dacian Cioloș spune referendumul din Marea Britanie reprezintă un moment de cumpănă pentru Uniunea Europeană.
 
„Referendumul din Marea Britanie este un moment de cumpănă pentru Uniunea Europeană. Personal, sunt convins că din acest proces vor ieși câștigători doar cei care își vor folosi energia și inteligența pentru a construi. O Uniune mai bună, mai transparentă, mai aproape de oameni, mai aproape de cei care vor să circule în continuare în UE fără vize, să poată alege unde muncesc sau studiază, să poată investi fără prea multe opreliști și birocrație. În lumea complexă, globalizată de azi, nu văd niciun stat membru al UE care să poată să se dezvolte și să o ducă mai bine fără a coopera cu celelalte. Pentru mine, Brexit nu este doar un moment trist (dar respect decizia celor care au dorit asta și au votat în acest sens). Este și un moment de la care putem începe un proces de reconstrucție", a scris premierul Cioloș pe Facebook.
 
„Uniunea Europeană, cetățenii ei au nevoie de politici responsabile și bine explicate, de curaj și de încredere. Desigur, este nevoie de lideri cu viziune, dar mai ales și mai mult decât oricând este nevoie de lideri care să știe să asculte și să integreze în deciziile lor ceea ce aud", mai scrie prim-ministrul.
 
„Uniunea Europeană are nevoie să evolueze, să crească pornind de la valorile ei fundamentale și să asculte cu atenție ceea ce își doresc oamenii, la bază. Uniunea Europeană este un drum pe care nimeni nu a călcat până acum, care se construiește din mers. Ezitările, crizele, dificultățile sunt firești și nu pot decât să ne întărească. Este foarte ușor să distrugi. Este foarte greu să construiești. Însă, ceea ce ne duce mai departe este credința că putem face mai bine", mai scrie Cioloş. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii