Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciocnire de zile mari Beretele Roşii cu Mazăre în frunte - Armata Verde (galerie foto+video)

ro

26 May, 2012 12:35 3326 Marime text

1.jpg Pentru a doua oară de la începutul actualei campanii electorale grupuri masive de susţinători ai principalelor alianţe politice de la Botoşani s-au intersectat într-o zonă centrală a oraşului. După întâlnirea din noaptea de 10 spre 11 mai, de la lipit afişe, vineri seara a avut loc o nouă confruntare, tot verbală, între Mişcarea pentru Botoşani şi Uniunea Social-Liberală.

 

S-a întâmplat pe Pietonalul Unirii, la capătul dinspre bulevardul Mihai Eminescu. În jurul orelor 20:00, aproximativ 500 de social-democraţi, liberali şi conservatori au plecat într-un marş de la sediul PSD. În fruntea grupului au stat primarul Constanţei, la braţ cu două tinere cu berete şi candidatul USL la funcţia de primar, Ovidiu Portariuc. Printre manifestanţi s-au aflat tineri, dar şi o mulţime de oficialităţi, de la parlamentarii Gheorghe Marcu şi Costică Macaleţi la primarii de Vlăsineşti, Lucian Trufin şi de Curteşti, Dumitru Viţel. Cu toţii au urcat pe Pietonalul Unirii, iar în faţa Muzeului Judeţean au dat peste circa 200 de adepţi ai Mişcării pentru Botoşani care participau la o manifestare artistică. Printre aceştia se aflau Gabriel Alecsandru, liderul de la tineretul „verzilor”, consilierul judeţean Ion Diaconu şi consilierul local Volinaşi Costin. Î
În momentul în care s-au apropiat de muzeu USL-iştii au continuat să meargă pe partea dreaptă, evitând să treacă printre adversarii politici. Mişcarea pentru Botoşani a pus la boxe uriaşe melodia „Inima mea bate” a Cristinei Rus, imnul de campanie, în timp ce manifestanţii cu steaguri roşii şi tricouri roşii, galbene şi albastre au început să scandeze „USL, USL”, lucru făcut inclusiv de preşedintele PSD Botoşani, în timp ce Mazăre şi Portariuc au preferat să facă din mână „verzilor”. Apoi USL-iştii au început să fluiere, iar mai mulţi reprezentanţi ai Mişcării pentru Botoşani i-au aplaudat ironic. Deşi atmosfera era destul de încordată nu s-a înregistrat nici un incident. Ba mai mult, după ce USL-iştii au făcut stânga pe b-dul Mihai Eminescu, „verzii” au luat-o la puţin timp pe acelaşi drum, mergându-le pe urme până la Casa Sindicatelor, unde a avut loc concertul electoral marca Anda Adam. 

 

1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
1.jpg
Sursa: botosaneanul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii