Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinematografia, o prioritate pentru Ministrul Culturii

ro

24 Jun, 2016 23:35 1825 Marime text
Ministrul Culturii explică poziţia faţă de domeniul cinematografiei, despre care a afirmat că este domeniul prioritar al mandatului său.

„Cinematografia este o prioritate. Afirm acest lucru și voi continua să o fac, dintr-un motiv simplu: pentru un domeniu cultural care a oferit României atât de mult prestigiu în ultimul deceniu, iar cinefililor de pretutindeni atât de multe motive de încântare, a rămas prea multă vreme neglijat de guvernanți. Iar acest fapt se reflectă nu doar într-un cadru legislativ în multe privințe desuet și deficitar, ci și în modul de funcționare al instituțiilor specifice, care nu mai corespund decât parțial nevoilor unui domeniu aflat în expansiune”, spune Corina Şuteu.

„În tot acest demers am sprijinul unui număr mare de cineaști, fapt pentru care le mulțumesc. Cineaști reprezentativi aparținând unor generații diferite (Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Bogdan Mustață, Florin Mihăilescu) și specialiști în politici culturale sau reprezentanți ai CNC au participat activ, în cadrul unui grup de lucru realizat la nivelul Ministerului Culturii, la procesul de modificare al cadrului legislativ din domeniul cinematografiei. (...) În ceea ce mă privește, vă asigur că voi continua să caut toate soluțiile și modalitățile pentru a asigura îmbunătățirea cadrului legislativ și a instituțiilor din domeniul cinematografiei. Reforma trebuie dusă la bun sfârșit”, şi-a încheiat astfel mesajul Corina Şuteu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii