Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vor fi ministrii noului Guvern, variante de lucru

ro

17 Dec, 2009 15:18 920 Marime text

Portofoliile noului Guvern se negociaza in prezent intre PDL si UDMR, sanse mari de a fi nominalizati avand Vasile Blaga - la Interne, Adriean Videanu - portofoliul Economiei, Gabriel Oprea - Aparare, Valeriu Tabara - Agricultura si Daniel Funeriu la Invatamant, au declarat pentru HotNews surse politice apropiate negocierilor.

Si postul de vicepremier se negociaza, nefiind inca sigur daca acesta va fi preluat de Vasile Blaga sau va reveni UDMR.

Nici numarul ministerelor nu a fost inca stabilit, variantele de lucru fiind un Cabinet cu 14-15 fotolii.

Ministerele pasibile a fi desfiintate sau comasate: ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul,Tineret si sport,IMM.

Surse de la varful PD-L sustin ca vineri dupa amiaza lista va fi finalizata.  Pentru portofoliul Finantelor, o varianta este Lucian Croitoru, care insa, potrivit surselor citate, nu s-a decis inca daca va face parte din viitorul guvern. Postul este solicitat si de UDMR. La Cultura, se discuta numirea Ralucai Turcan sau mentinerea lui Paleologu. Pentru Externe, numele luate in calcul sunt Sever Voinescu si Bogdan Aurescu.

UDMR ar urma sa primeasca trei posturi: la primele runde de negocieri, PD-L ar fi oferit Dezvoltarea regionala, Mediul si Telecomunicatiile, dar in curs de negociere ar putea fi Finantele si Sanatatea

Sunt sanse mari ca Elena Udrea si Radu Berceanu sa nu se regaseasca in viitorul Guvern, in conditiile in care Berceanu are sanse de a prelua presedintia Senatului, din februrie, informeaza hotnews.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii