Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va primi tichete de vacanţă şi unde se pot folosi

ro

05 Jun, 2015 08:32 3455 Marime text
Angajatorii vor putea acorda salariaților vouchere pentru petrecerea concediului în țară, în limita a şase salarii medii pe economie. Camera Deputaților a aprobat, în cele din urmă, Legea tichetelor de vacanță.

Bugetarii vor primi aceste vouchere, însă pentru companiile private este opțional. Firma decide dacă acordă sau nu angajatului tichete de vacanță, primă de vacanță sau nici una, nici alta.

„Prima de vacanță se impozita cu 83% suma brută. În cazul voucherelor de vacanță, impozitul este de 16%, fiind achitat fie de angajator, fie de salariat, asemenea tichetelor de masă”, a declarat Andrei Istrate, președintele CA al firmei SC Ambasador din București, potrivit romanialibera.ro.

Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor. Voucherele sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.

Emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul Ministerului Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui actor care respectă condiţiile. După adoptarea ordonanţei privind voucherele de vacanţă, noile prevederi vor intra în vigoare în 30 de zile de la promulgare.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii