Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt şi ce firme controlează Şapte reţinuţi în dosarul de evaziune fiscală de 800.000 de euro

ro

09 Dec, 2014 16:03 2180 Marime text
La datele de 8 şi 9 decembrie 2014, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au dispus reţinerea a şapte inculpaţi, respectiv  DRĂGAN SORINEL, din Constanţa, CREȚU ROMULUS, din Constanţa (reprezentanţi ai SC PACK EXPERT SRL), MAMO ALEXANDRU, din Constanţa (reprezentant al SC GOGO PROMOTIONS SRL), SĂPUNARU ALEXANDRU, din Năvodari (reprezentant al SC ALGEPA GRAINS SRL şi SC MEDFORM SRL), TORNEA VASILE, din com. Nicolae Bălcescu (reprezentant al SC ALPRO MEDIA ACCESIBIL SRL), CONSTANTIN DANIEL, din com. Nicolae Bălcescu (reprezentant al SC ALPRO MEDIA ACCESIBIL SRL) şi CONSTANTIN DAN, din Constanţa (reprezentant al SC REM METAL COLECT SRL), care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că reprezentanţii SC PACK EXPERT SRL Constanţa şi SC GOGO PROMOTIONS SRL Eforie Sud, în perioada 2010-2013, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 5.300.000 lei, reprezentând plata unor bunuri/servicii  achiziţionate fictiv de la o serie de societăţi comerciale controlate tot de către reprezentanţii societăţilor anterior menţionate, societăţi care prezintă caracteristicile specifice firmelor fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.150.000 lei. Ulterior, inculpaţii au retras din conturile bancare ale firmelor reale reprezentate sume de bani în numerar, prin justificări nereale de restituire a unor împrumuturi contractate de societăţi de la asociaţii acestora, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a banilor.
 
În cursul zilei curente procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei şapte inculpaţi şi s-a propus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii