Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt românii care au murit la World Trade Center

ro

11 Sep, 2016 22:49 2282 Marime text
În fiecare an, aproape trei mii de nume sunt citite la ceremoniile de comemorare a atacurilor teroriste din 2011. Şi în fiecare an lista include și cinci nume care nu au rezonanţă americană. Este vorba despre românii care se aflau în cele două Turnuri Gemene ale World Trade Center.

Eugen Gabriel Lazăr avea 27 de ani şi lucra ca programator software la etajul 103 al uneia dintre cele două clădiri. Apropiaţii spunea despre el că e o persoană curioasă, fascinată de muzică.

Soţii Corina şi Liviu Stan ajunseseră în Statele Unite prin Loteria Vizelor şi trăiau visul american. Ambii erau apreciaţi de colegi şi abia îşi înnoiseră jurămintele.

Un alt român mort la World Trade Center este Joshua Poptean. Bărbatul de 37 de ani lucrase ca şofer de taxi şi a fost membru al Gărzii Naţionale timp de patru ani.

Ultima pe listă este Ana Fosteris, o româncă de 58 de ani care considera New Yorkul cel mai frumos loc de pe planetă. Ea iubea opera italiană şi, ca într-o premoniţie a morţii sale, i-a spus soţului cu câteva zile înainte de atentate că vrea să fie îngropată pe aria La paterna Mano, din opera Macbeth a lui Giuseppe Verdi, relatează jurnaliştii realitatea.net.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii