Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de proporții a ANAF Cine sunt cei vizați de atenția inspectorilor fiscali (video)

ro

01 May, 2015 14:53 2353 Marime text
 
Agenția Națională de Administrare Fiscală a pregăti, pentru mini-vacanța de 1 mai, o acțiune secretă prin care urmărește să îi identifice pe toți cei care nu respectă prevederile legate de impozitarea bacșișului. O fotografie postată pe o reţea de socializare de un turist care se află pe A2, în drum spre mare, ar trebui să dea mâncărimi pe şira spinării comercianţilor de pe litoral.
 
Reamintim că ordonanţa de urgenţă prin care se impozitează bacşişul, începând cu 1 mai, şi sunt stabilite normele de închidere a unor firme găsite cu nereguli de către ANAF a fost publicată în Monitorul Oficial, în data de 28 aprilie.
 
Un şir lung de maşini inscripţionate ANAF se aflau încolonate pe sensul de mers către Constanţa. Având în vedere că este 1 Mai şi urmează o minivacanţă în care zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi în staţiuni, nu este greu de bănuit de ce vin inspectorii ANAF pe litoral cu maşinile de serviciu!

Surse neoficiale au declarat, potrivit psnews.ro, care citează wowbiz.ro, că ANAF-ul a închiriat două hoteluri pentru a-i caza pe inspectorii care au ca obiectiv să taie în carne vie printre comercianţii suspectaţi de evaziune fiscală.

Primele vizate ar fi cluburile din zona de nord a litoralului românesc, unităţile de alimentaţie publică, însă nu vor scăpa nici micii comercianţi şi nici măcar cei care închiriază şezlonguri.

Potrivit sursei citate, se anunţă un adevărat „măcel”, cu atât mai mult cu cât de la 1 mai, „şpaga” lăsată de clienţi ar trebui impozitată, potrivit unei ordananțe de guvern adoptată recent.

Confrom legii, patronii trebuie să justifice orice leu din casa de marcat, iar dacă sunt găsiţi mai mulţi, afacerea poate fi închisă.

Citeşte OFICIAL. OUG PENTRU IMPOZITAREA BACȘIȘULUI PE BON FISCAL SEPARAT, PUBLICATĂ ÎN MO

ORDINUL 513 PENTRU APROBAREA MODELULUI ŞI CONŢINUTULUI REGISTRULUI DE BANI PERSONALI (DOCUMENT)

Sursa: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 01 May, 2015 15:28 poate aveau o masa organizata p-acolo...