Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este cuscrul preşedintelui Băsescu

ro

29 Aug, 2012 13:07 2030 Marime text

 cuscru.jpg

  FOTO: Adevărul

Gheorghe Ionescu, zis Bebe, a făcut avere prin funcţiile şi afacerile obţinute pe filiera Traian Băsescu-Adriean Videanu. Acum, fiul său, Bogdan, se căsătoreşte cu Elena Băsescu, fiica preşedintelui, aducându-şi avuţia la comun, scrie Adevărul.

Prin căsătoria Elenei Băsescu (32 de ani), zisă EBa, cu Bogdan Ionescu (32 de ani), zis Syda, se unesc două familii, ai căror patriarhi sunt Traian Băsescu (62 de ani) şi Gheorghe Ionescu (59 de ani), zis Bebe. Relaţiile dintre cele două familii sunt vechi, ambii făcând parte dintr-un cerc de prieteni cu legături de afaceri şi de partid.

Bebe Ionescu este administratorul firmei AEM Timişoara, cu aceiaşi acţionari de la Luxten, firmă la care Elena Băsescu a ocupat postul de consilier, înainte de a deveni europarlamentar. Asociaţii Luxten Lighting SA, Ionel Pepenică şi Claudiu Rădulescu, fac şi ei parte din acest club. Firma lor a iluminat Capitala sub mandatul primarului Traian Băsescu. Un alt nume greu, atât în afaceri, cât şi în partid, este Adriean Videanu. În acest cerc, cuscrul preşedintelui a beneficiat de tot sprijinul de care avea nevoie pentru ocuparea unor posturi la care alţii nici nu visau, cum ar fi Consiliul de Administraţie al Eximbank, Consiliul de Supraveghere al Petrom sau Consiliul de Administraţie al BCR.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii