Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine era Luke Somers, ostaticul ucis în Yemen de teroriştii al Qaida

ro

06 Dec, 2014 20:41 1103 Marime text
Jurnalistul american Luke Somers, ţinut ostatic de Al-Qaida şi ucis de răpitori azi într-o operaţiune a forţelor americane care încercau să-l elibereze, spunea că vrea ca prin munca sa să povestească viaţa de zi cu zi oamenilor obişnuiţi. Tânărul, în vârstă de 33 de ani, s-a dus în Yemen în urmă cu doi ani, cu ambiţia de a preda.
 
Însă, foarte rapid, fotograful amator, "înarmat" cu aparatul de fotografiat, începe să surprindă imagini de pe străzile din Sanaa, capitala yemenită, în timp ce ţara este zguduită de o criză politică şi violenţe care izbucnesc la alegerile din 2012.
 
Un fotograf "freelance" pentru BBC, el lucrează de asemenea pentru ziare locale, ca Yemen Times, unde este editor şi traducător, după care, în septembrie 2013, este răpit pe străzile din Sanaa.
 
Fotografiile sale arată că nu-i este frică să se apropie de acţiune, surprinzând uneori imagini dure cu victime ale unor manifestaţii violente din Yemen. Povesteşte pentru BBC că "mirosul morţii" persistă, adesea, după ce-şi termină treaba.
 
Luke Somers şi alt ostatic, un sud-african, au fost ucişi de Al-Qaida într-o regiune din centrul Yemenului, în cursul unei operaţiuni a forţelor americane care încercau să-i elibereze.
 
Somers, care s-a născut în Marea Britanie şi care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în Statele Unite, a mai declarat pentru BBC că intenţiona să părăsească Yemenul în august 2013, cu o lună înainte să fie răpit.


Sursa: mediafax.ro
Sursa foto: nbcnews.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii