Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci profesori constănțeni, eliminați din examenul de titularizare

ro

30 Jul, 2013 18:50 2080 Marime text

Azi, la proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, s-au prezentat 1.033 de cadre didactice. Din totalul celor 1.033 de candidaţi prezenţi în sălile de concurs, 5 candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefon mobil, notiţe şi însemnări), iar alţi 104 candidaţi s-au retras din examen din motive personale. Conform metodologiei „candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, şi părăseşte sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale”.

Candidaţii eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturile didactice în anul şcolar 2013-2014.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a  concursului de  ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Rezultatele concursului se afişează la sediul celor şapte unităţi de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul, pe 5 august. Contestaţiile se depun la sediul ISJ Constanţa, luni, 5.08.2013 până la ora 21.00, respectiv, marţi 6.08.2013,  între orele 9:00- 15.00. Rezultatele finale se afişează pe 8 august a.c.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii