Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci persoane bănuite de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, reținute

ro

14 Mar, 2015 20:30 1239 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cinci persoane bănuite de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, trafic și cumpărarea de influență, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, inculpații vor fi prezentați, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În continuarea cercetărilor în cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, cumpărare de influență, folosire în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Pop Nelu, Codrea Dănuț Georgel, Dodin Gheorghe Sorin, Bârsan Ștefan Cosmin și Pop Dorina Filofteia (aflați în stare de reținere), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus menționate", informează un comunicat de presă al PÎCCJ, conform Agerpres.

Potrivit referatului de arestare preventivă, cei trei inculpați au constituit o grupare care acționa în vederea identificării unor persoane interesate să procure documente de identitate falsificate.

Totodată, aceștia falsificau sau intermediau obținerea unor documente de genul celor anterior menționate contra cost. Astfel, în schimbul intermedierii obținerii unei cărți de identitate sau a unui permis de conducere falsificat percepeau o sumă de cca. 1.100 euro.

Membrii grupului infracțional desfășurau următoarele categorii de activități: identificarea de persoane interesate să obțină documente falsificate și preluarea de la acestea a fotografiilor în format electronic și a unor date necesare contrafacerii documentelor (vârsta, zona de domiciliu ce se dorește să se menționeze în document), falsificarea propriu-zisă a documentelor, operațiune realizată de inculpatul Bârsan Ștefan la domiciliul acestuia pe baza datelor și a pozelor puse la dispoziție de către intermediari și predarea lor ulterioară beneficiarilor prin intermediul acelorași persoane.

De asemenea, cei cinci se ocupau și cu predarea acelor documente către beneficiarii finali, prin intermediul acelorași persoane care le-au solicitat.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii