Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci morţi în urma prăbușirii unui elicopter NATO în Afganistan

ro

12 Oct, 2015 09:11 1329 Marime text
Cinci membri ai forțelor NATO din Afganistan, între care doi militari din cadrul aviației britanice, și-au pierdut viața duminică în urma prăbușirii elicopterului la bordul căruia se aflau, relatează AFP, citând autorități afgane.
Elicopterul s-a prăbușit la aterizarea sa la Kabul, în zona cartierului general al coaliției Alianței Nord-Atlantice care oferă sprijin aerian armatei afgane.
“Incidentul a provocat moartea a cinci membri ai (operațiunii) 'Sprijin hotărât' și alți cinci au fost răniți”, a anunţat NATO într-un comunicat. “O anchetă a fost deschisă, dar noi putem confirma că acesta a fost un accident și nu rezultatul unui atac insurgent”, a subliniat mai târziu Ministerul britanic al Apărării, citat de Agerpres.
Decesul celor doi soldați britanici ridică la 456 numărul militarilor britanici morți în Afganistan de când Marea Britanie a participat la invazia Afganistanului lansată de SUA în octombrie 2001. Naționalitatea celorlalte victime nu a fost dezvăluită și NATO a indicat că ține de responsabilitatea guvernelor țărilor de unde aceștia provin să difuzeze sau nu această informație.


sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii