Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci migranţi sirieni, doi iranieni şi o călăuză bulgară depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

21 Oct, 2013 10:15 2044 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, au depistat cinci cetăţeni sirieni care intraseră ilegal în ţară, alături de o călăuză bulgară, care intenţiona să îi transporte cu un autoturism în Germania. În aceeaşi zi, în apropierea frontierei de stat au mai fost reţinuţi doi cetăţeni iranieni care trecuseră „frontiera verde” cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

În data de 19.10.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov, în cooperare cu autorităţile de frontieră bulgare, au desfăşurat o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.30, în apropierea Bacului Ostrov, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Renault, înmatriculat în Bulgaria, condus de o persoană de sex feminin. În vehicul se mai aflau cinci persoane, din care patru adulţi (trei bărbaţi şi o femeie) şi un minor. În urma legitimării celor şase persoane s-a stabilit faptul că femeia care conducea autoturismul se numeşte Ivanova D., în vârstă de 40 de ani şi este cetăţean bulgar, iar cei cinci pasageri nu posedau documente asupra lor.
Cu ocazia primelor verificări, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 7 şi 53 ani, care au trecut frontiera de stat în aceeaşi zi, în jurul orei 07.00, pe un drum transfrontalier nefinalizat care face legătura între România şi Bulgaria, cu un autoturism condus de călăuza bulgară. Investigaţiile au indicat faptul că grupul de migranţi a fost constituit pe teritoriul Bulgariei, unde aceştia au fost contactaţi de Ivanova D. care a cerut suma de 400 USD pentru a-i transporta, în primă fază, la Bucureşti, iar apoi urma să stabilească o altă modalitate de a ajunge în Germania. Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar Ivanova D. este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat” şi „trafic de migranţi”, faptă prevăzute şi sancţionate de art. 70 şi 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

În după-amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 17.35, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov şi lucrători ai Postului de Poliţie din localitatea Lipniţa au identificat în apropierea frontierei de stat, pe raza unui canton silvic din judeţul Constanţa, doi cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Verificările au stabilit faptul că respectivii bărbaţi, în vârstă de 33 şi 49 ani, sunt cetăţeni iranieni care au ales să trecă frontiera prin „zona verde” cu scopul de ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii