Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci indivizi cercetaţi de Garda de Coastă

ro

15 Jun, 2012 16:26 772 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat cinci cetăţeni români care pescuiau cu unelte de pescuit pentru care nu erau autorizaţi, respectiv transportau o cantitate de peşte fără documente legale.

În data de 14.06.2012, lucrătorii Grupului de Nave Constanţa au fost informaţi de către un reprezentant al ANPA că pe Marea Neagră o ambarcaţiune cu patru pescari desfăşoară activităţi de pescuit industrial fără autorizaţie. Nava operativă de intervenţie a Gărzii de Coastă deplasată în zona indicată, la aproximativ 5 kilometri travers de localitatea Tuzla, a interceptat o ambarcaţiune tip lotcă cu motor ataşabil în care se aflau S.M., de 53 de ani, T.C., de 62 de ani, M.N., de 52 de ani, şi T.V., de 66 de ani. În urma controlului a fost descoperită o unealtă de pescuit marin tip paragat alcătuită dintr-un şir de cârlige cu nadă fixate de un odgon şi folosită cu precădere la pescuitul calcanului sau al sturionilor în lungime de aproximativ 500 metri şi cantitatea de 16,5 kilograme de peşte proaspăt din specia guvid. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea tip lotcă, două rame din lemn, un motor marca Mercury de 6 CP, unealta de pescuit tip paragat, o saulă pentru ancoră, trei ancore de fier şi un rezervor de plastic cu doi litri de benzină, bunuri evaluate la aproximativ 7.550 de lei.

Cantitatea de peşte, în valoare de aproximativ 82,5 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Cei patru pescari vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv“, „deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui“, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial“ şi „pescuitul cu unelte şi scule neautorizate“. În aceeaşi zi, în apropierea localităţii Ovidiu, a fost depistat N.P., de 58 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care transporta cu un autoturism marca Opel Vectra înmatriculat în Republica Bulgaria, cantitatea de 11 kilograme de peşte din specia stavrid fără a avea documente de provenienţă şi transport. Cantitatea de peşte, în valoare de 110 de lei, a fost ridicată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar şoferul va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transport neautorizat a peştelui.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii