Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci comisari desemnaţi ar putea întâmpina probleme la audierile din Parlamentul European

ro

28 Sep, 2014 19:27 1174 Marime text
 
Parlamentul european va audia, începând de mâine, membrii viitoarei Comisii Europene. Cinci dintre aceștia ar putea întâmpina probleme din cauza profilului lor sau a posibilelor conflicte de interese, scrie Antena3.ro. 
   
Spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat pentru Energie şi Climat, este de departe cel mai controversat, în privința lui existând conflicte de interese, suspiciuni de evaziune fiscală, și declaraţii sexiste. 

Britanic, eurosceptic şi fost lobbyist, Jonathan Hill cumulează mai multe probleme. Atribuindu-i Serviciile Financiare, Jean-Claude Juncker a făcut o concesie majoră Marii Britanii. 

Francezul Pierre Moscovici a fost foarte criticat de la nominalizarea sa în funcţia de comisar pentru Afaceri Economice şi Monetare, având ca misiune supravegherea bugetară a statelor membre. 

Un apropiat al premierului conservator Viktor Orban, cu care Bruxelles-ul a avut mai multe dispute, ungarul Tibor Navracsics (Educaţie, Cultură şi Cetăţenie) riscă să fie chestionat amănunţit, având în vedere preocuparea deputaţilor de a apăra valorile fundamentale ale Europei. 

Fostul premier sloven Alenka Bratusek, care se declară liberală, suferă de lipsa sprijinului unuia dintre cele două partide europene mari, de lipsă de experienţă şi de faptul că provine dintr-o ţară mică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii