Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîmpeanu crede că este nevoie de investiții mari care să permită „strategii moderne de predare”

ro

19 Oct, 2015 18:52 1443 Marime text
 
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consider că anul 2015 a însemnat pentru cadrele didactice din România o creștere salarială ce totalizează 26,78%, lucru pe care el nu îl consideră suficient. El crede că pentru a spori calitatea educației este nevoie în primul rând de curriculum revizuit, de manuale școlare, de infrastructură școlară, dar mai ales de cadre didactice bine pregătite.
 
„Anul 2015 a însemnat pentru cadrele didactice din România o creștere salarială ce totalizează 26,78%. Cu siguranță nu este suficient — și suntem conștienți de faptul că profesorii români se confruntă cu multe provocări care pot avea un impact negativ asupra dezvoltării lor profesionale.
Când spun profesorii români, mă refer la toți cei 345.000 de colegi care activează în domeniul educației în România”, a spus astăzi Sorin Cîmpeanu.
 
Aceste declarații le-a făcut cu ocazia unei conferințe de presă la care au participat reprezentanți ai țărilor din Europa Centrală și de Est și zona Caucazului, afiliate la Comitetul Sindical European pentru Educație și Internaționala Educației.
 
Cîmpeanu crede de cuviință că este nevoie de investiții mai mari în materiale didactice adecvate, care să permită „strategii moderne de predare”, potrivit agerpres.ro.
 
„În acest sens, introducerea manualelor digitale înseamnă un pas important înainte, dar trebuie să ne concentrăm și pe formarea continuă care are implicații majore în calitatea actului didactic.
Credem astfel că, un mijloc cheie prin care se poate susține reforma curriculară în plină desfășurare în învățământul din România și calitatea educației în ansamblul ei este îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice. Avem nevoie de curiculum revizuit, de manuale școlare, de infrastructură școlară.
Dar, chiar dacă avem toate aceste lucruri, fără cadre didactice bine pregătite rezultatele așteptate în domeniul educației vor întârzia să apară”, a completat ministrul educației.
 
Tot el a anunțat că, în ceea ce privește manualele pentru clasa a III-a și o parte din „restanțele” pentru clasa II-a, a fost lansată o licitație pentru 126 de manuale.
 
„Din 126 de manuale, s-au prezentat pentru a oferta edituri pentru 23 de manuale. Pentru 103 manuale nu s-a prezentat niciun ofertant. Din cele 23 de manuale ofertate, pentru patru s-au înregistrat oferte neconforme. Astfel, au rămas 19.
Din 19, nouă au înregistrat contestații. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) s-a pronunțat într-o primă fază, fără să dea câștig de cauză contestatarilor. În momentul de față, lucrurile se analizează la Curtea de Apel”, a ținut să precizeze Sorin Cîmpeanu, potrivit aceleiași surse. 
 


Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii