Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FIFA - corupție Chuck Blazer, suspendat pe viață

ro

09 Jul, 2015 12:35 1134 Marime text
 
Americanul Chuck Blazer, în vârstă de 70 de ani, fost secretar general al CONCACAF (Confederația Americii de Nord, Centrale și Caraibelor) și fost membru în Comitetul executiv al FIFA, a fost suspendat pe viață din cadrul Federației Internaționale de Fotbal, informează AFP, potrivit Agerpres.

Blazer, care a colaborat cu justiția americană în scandalul de corupție care zguduie FIFA, „a comis o serie de acte inadecvate în mod repetat și continuu pe durata exercitării funcției la CONCACAF și FIFA și în special prin acceptarea de plăți ilegale", a anunțat FIFA într-un comunicat dat publicității ieri, conform Agerpres.

Blazer, fost aliat al președintelui demisionar al FIFA, Sepp Blatter, „a jucat un rol cheie" prin faptul că „a propus, a acceptat sau a efectuat plăți ilegale, sub diverse forme", a apreciat comisia de etică a FIFA, prezidată de germanul Hans-Joachim Eckert.

„Domnul Blazer este suspendat pe viață din orice activitate legată de fotbal", se mai arată în comunicat.

Informatorul-cheie din scandalul de corupție de la FIFA, Blazer a început să coopereze cu autoritățile americane în decembrie 2011, când era membru în Comitetul Executiv al forului mondial.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: mirror.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii