Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău-Publika.md Şcolile din sate nu pot deschide clase liceale

ro

25 Jul, 2014 16:54 1357 Marime text
Se pare ca rezultatele bacalaureatului din acest an i-au speriat pe absolventii gimnaziilor. Numărul elevilor care vor să-şi continue studiile la liceu este mai mic în acest an.

În aceste condiţii, există riscul ca în unele instituţii de învăţământ să nu existe clase liceale. Acest lucru se întâmplă și în unele licee din raionul Hâncești.

În Liceul "Universum" din Sărata Galbenă au fost depuse până acum un număr de dosare care nu este suficient pentru a forma nici măcar o clasă.

În primele două săptămâni din perioada de admitere au fost depuse 20 de cereri. Regulamentul prevede însă că în fiecare liceu trebuie să fie create cel puțin două clase a câte 25 de elevi.

Din 14 iulie și până azi au fost depuse 252 de cereri în 11 instituții din raionul Hâncești. Cele mai puține dosare au fost depuse în localitățile Lăpușna, Cioara, Mingir, Sărata Galbenă și Bobeica. Situatii similare sunt și raionul Strășeni, Căușeni și Ialoveni. Termenul de depunere a cererilor pentru licee se încheie în data de  10 august.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii