Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău-Publika.md Proiectul Codului Educaţiei, votat în prima lectură

ro

10 Jul, 2014 17:36 1307 Marime text
După lungi dezbateri, Proiectul Codului Educaţiei a fost votat în prima lectură de majoritatea parlamentarilor. Deputaţii din Partidul Comuniştilor au fost împotriva adoptării proiectului.

Documentul stabileşte că învăţământul este obligatoriu până la 18 ani, faţă de 16 ani cum este în prezent, iar cadrele didactice vor fi selectate în bază de concurs.

„Noul Cod Educaţional se bazează pe principiile de dezvoltare durabilă a sistemului educaţional. Acest Cod are următoarele obiective: asigurarea relevanţei studiilor la toate nivelurile şi promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii; asigurarea legăturii cu piaţa muncii; monitorizarea şi evaluarea calităţii în educaţie, dezvoltarea, sprijinirea şi motivarea cadrelor didactice pentru asigurarea educaţiei de calitate", a menţionat ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Proiectul prevede dezvoltarea competenţelor şi a standardelor educaţionale corelate cu cele europene, dar şi axarea activităţii de conducere pe principiile managementului eficient, democratic şi transparent.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii