Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Parlamentul, vot de încredere Cabinetului de miniştri condus de Pavel Filip

ro

20 Jan, 2016 17:50 2263 Marime text
Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului Republicii Moldova condus de Pavel Filip. Pentru noul Cabinet de miniştri au votat 57 de deputaţi.

"Mulţumesc tuturor colegilor din majoritatea parlamentară, de modul responsabil în care contribuie la evitarea alegerilor anticipate. Le mulţumesc membrilor corpurilor diplomatice şi partenerilor de dezvoltare. Să fie într-un ceas bun", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Ca urmare, prim-ministrul şi miniştrii trebuie să depună, în termen de trei zile, jurământul în faţa preşedintelui ţării.


Menţionăm că programul de guvernare, care va sta la temelia activităţii Guvernului Filip, are 51 de pagini şi este structurat în 18 capitole. Acesta se axează pe combaterea corupţiei, reintegrarea ţării, dezvoltarea economică şi securitate energetică, iar o bună parte a atenţiei este concentrată asupra creşterea bunăstării, siguranţei şi calităţii vieţii cetăţenilor.

In timp ce Legislativul moldovean se intrunea in sedinta speciala pentru votarea Guvernului Filip, sute de oamenii s-au adunat sa protesteze in fata Parlamentului. Protestatarii nu doreau votarea Guvernului in frunte cu democratul Pavel Filip, ei contestand totodata si modul in care a fost anuntata sedinta Legislativului, cu doar cateva ore inainte.

Multimea din fata Parlamentului cere anularea votului. Multimea adunata in preajma cladirii Parlamentului de la Chisinau scandeaza "Anularea votului", "Hotii", "Jos Iuda".


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii