Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chirurgia gastrică ar trebui să facă parte dintre tratamentele împotriva diabetului!

ro

24 May, 2016 23:19 885 Marime text
Revista Diabetes Care a publicat, astăzi, mai multe recomandări ale celor mai importante organizații de luptă împotriva diabetului din lume. Ei bine, potrivit acestor puncte de vedere, chirurgia gastrică ar trebui să facă parte dintre tratamentele standard împotriva diabetului, putând să-i ajute pe pacienți să-și țină sub control boala timp de mai mulți ani, fără a mai avea nevoie de medicamente.
 
Conform noilor recomandări, intervențiile chirurgicale de reducere a stomacului și pentru slăbire ar trebui recomandate tuturor pacienților diabetici care au un index al masei corporale de cel puțin 40, indiferent de controlul glucozei din sânge, precum și celor cu un indice al masei corporale de peste 30 a căror glucoză din sânge nu este ținută sub control prin medicație sau prin regim alimentar.
 
Într-o declarație comună pe care o consideră "o veritabilă schimbare de paradigmă în tratarea diabetului, similară descoperirii insulinei", cele 45 de organizații susțin că intervențiile chirurgicale bariatrice sau metabolice pot avea beneficii semnificative pentru mii de pacienți.
 
Francesco Rubino, șeful catedrei de chirurgie metabolică și bariatrică de la King's College din Londra și unul dintre semnatarii noilor recomandări, a precizat că multe țări din lume se confruntă cu o veritabilă " epidemie de diabet".
 

"Deși chirurgia nu este o soluție pentru toți cei care suferă de diabet și nu trebuie considerată o soluție universală pentru această problemă, pacienții ar trebui totuși să poată opta între mai multe variante de tratament - inclusiv modificarea stilului de viață, medicație și chirugie. Pentru unii, chirurgia poate fi cea mai bună soluție", spune Rubino, citat de agerpres.ro.

 
Aceste recomandări sunt susținute de 45 de organizații internaționale printre care IDF, American Diabetes Association, Chinese Diabetes Society sau Diabetes India, dar și de specialiști în boli metabolice și de cercetători independenți.
 
Diabetul de tipul 2 este o maladie cronică caracterizată de rezistența la insulină. Mulți dintre pacienți își pot menține boala sub control cu ajutorul medicației și al dietelor alimentare, însă această afecțiune durează tot restul vieții pacientului și sincopele în tratament poate duce la complicații medicale precum pierderea vederii, insuficiență renală, atac de cord, atac cerebral sau amputarea membrelor inferioare.
 
Un studiu recent publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertiza că numărul adulților diabetici a crescut de patru ori în ultimii 40 de ani, ajungând în prezent la 422 de milioane, în întreaga lume. Organizația International Diabetes Federation (IDF) estimează că până în 2040 numărul diabeticilor va depăși 640 de milioane.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii