Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru „Sper că am reprezentat cu demnitate folclorul dobrogean“

ro

14 Apr, 2012 18:51 1505 Marime text

chiru_o_data_in_viata.jpg „A fost foarte greu la emisiune, mai ales partea cu interpretarea, pentru că nu era o melodie la îndemâna oricui, dar sper că am reuşit să reprezint cu demnitate Dobrogea şi folclorul dobrogean". Acestea au fost cuvintele preşedintelui PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, despre emisiunea O dată-n viaţă, difuzată seara trecută pe TVR 1 şi unde a fost chemat să reprezinte folcorul dobrogea.

Politicianul spune că nu a mai avut ocazia să îmbrace portul popular de aproape 30 de ani, de când era elev în gimnaziu, în clasa a VII-a. „Emisiunea a fost foarte frumoasă, îţi creează un sentiment de românism adevărat, de patriotism, iar îmbrăcat în portul popular te gândeşti la originea românilor, la strămoşi, îţi vin în minte gânduri despre cât de frumos este folclorul românesc în general, dar şi cel dobrogean, pe care sper că am reuşit să îl reprezint cu demnitate", a declarat Christian Gigi Chiru. Acesta spune că s-a simţit extraordinar în postura de reprezentat al folclorului românesc şi că a fost mândru să poată face acest lucru. Întrebat de când nu s-a mai îmbrăcat în port popular, preşedintele PDL Constanţa spune că este posibil să fi trecut 30 de ani. „Nu am mai avut ocazia să port ia de circa 30 de ani, de când eram elev în clasa a şaptea sau a opta şi aveam serbări la şcoală. Dar mi-a făcut foarte bine această ocazie, de a fi reprezentant al folclorului dobrogean", a conchis Chiru.

 

Întreaga emisiune poate fi urmărită pe site-ul TVR, la acest link: http://www.tvr.ro/inregistrari.php?file=DATA-2012-04-13-20-34.flv&id=O%20data-n%20viata

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii