Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru „Nu trebuie să îi lăsăm pe Constantinescu şi pe Mazăre să facă din reabilitarea Cazinoului doar o promisiune nerespectată”

ro

15 Mar, 2013 10:11 922 Marime text
Senatorul PDL Gigi Chiru atrage atenţia, printr-un comunicat de presă, asupra Cazinoului din Constanţa. „Autorităţile publice locale constănţene promit reabilitarea Cazinoului Constanţa pe fonduri europene, iar Ministerul Culturii îşi recunoaşte neputinţa din punct de vedere financiar pentru a se îngriji de monumentul litoralului. Chiar dacă, prin «bunăvoinţa» parlamentarilor USL, amendamentul la Legea bugetului depus de senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a fost respins, social-democraţii aflaţi la conducerea oraşului şi judeţului şi-au adus aminte, într-un final, că simbolul oraşului şi al ţării trebuie reabilitat. Mai nou, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre promit reabilitarea Cazinoului pe fonduri europene şi readucerea lui în atenţia opiniei publice prin organizarea de evenimente”, se menţionează în comunicat.
„Am susţinut şi susţin în continuare că nu trebuie să lăsăm Cazinoul să se distrugă mai mult. În acest sens am depus un amendament la Legea bugetului, numai că parlamentarii USL nu au crezut că merită adoptat, l-au respins. În ciuda acestui fapt, mă bucură că, şi la insistenţele noastre, USL-iştii au înţeles că valorile culturale nu au culoare politică, au priceput că istoria este moştenirea pe care o lăsăm copiilor noştri. Sper ca proiectul să prindă contur, îmi doresc să văd Cazinoul reabilitat şi rog constănţenii să nu îi lase pe Nicuşor Constantinescu şi pe Radu Mazăre să facă din reabilitarea Cazinoului doar o promisiune nerespectată”, a declarat senatorul democrat liberal constănţean.
Potrivit comunicatului menţionat, senatorul PDL i-a transmis o întrebare ministrului Culturii, Daniel Barbu, referitoare la Cazinou. În răspunsul oficial, ministrul a recunoscut importanţa monumentului, însă s-a recunoscut neputincios în a ajuta cultura judeţului Constanţa: „Fondurile necesare pentru restaurarea-conservarea şi introducerea în circuitul turistic a monumentului depăşesc posibilităţile financiare ale bungetului Ministerului Culturii alocat anului în curs cu o diminuare de 4% faţă de anul anterior”.
„Sunt mâhnit că actualul Guvern nu pune valoare pe cultură. Mi-aş dori ca în viitor situaţia să se schimbe şi vă asigur că voi lupta, din postura de parlamentar, pentru valorile culturale ale judeţului Constanţa”, a mai declarat senatorul PDL Christian Gigi Chiru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii