Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru i-a scris prefectului Constanţei pe tema navei Flaminia

ro

13 Aug, 2013 13:23 1717 Marime text
Senatorul Gigi Chiru i-a înaintat prefectului judeţului Constanţa, Eugen Bola, o adresă prin care îi face cunoscute anumite aspecte în legătură cu nava MSC Flaminia acostată în Portul Constanţa. În sesizarea sa, preşedintele PDL Constanţa a subliniat faptul că „sănătatea locuitorilor Constanţei poate fi afectată şi că pot exista urmări grave şi asupra întregii ţări”.
Vă prezentăm în continuare textul adresei pe care senatorul Christian Gigi Chiru i-a trimis-o prefectului judeţului Constanţa:
„Din informaţiile pe care le deţin, cantitatea de deşeuri descărcată de pe nava MSC Flaminia este mult mai mare decât cea estimată iniţial. Acest lucru a fost confirmat şi de alte instituţii abilitate. Deşeurile în plus găsite pe nava Flaminia, acostată în Dana 38 a Portului Constanţa, nu fac obiectul contractului încheiat între Daewoo Mangalia Heavy Industries şi asociația formată din firmele Uni-Recycling, Setcar și Glar Construct privind decontaminarea navei. Aşadar, încărcătura navei Flaminia este mai periculoasă decât se credea iniţial, fapt care a fost confirmat și de dumneavoastră. Ţin să subliniez faptul că Direcţia Regională Vamală a sesizat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa prezenţa unei cantităţi mai mari de deşeuri, deci ar fi normal să existe documente oficiale în acest sens.
Mai mult decât atât, surse din Port spun că o navă germană este pregătită să acosteze în paralel cu MSC Flaminia pentru a face transferul cantităţii suplimentare de deşeuri şi, astfel, ele să nu figureze în niciun document, mai ales în cele privind decontaminarea.
Însă, aceasta nu este unica problemă pe care doresc să v-o aduc la cunoştinţă. MSC Flaminia este acostată în apropierea terminalului de cereale, fapt care poate fi constatat cu uşurinţă. Astfel, există un pericol foarte mare ca cerealele depozitate să fie contaminate din cauza încărcăturii periculoase de la Flaminia. În acest fel, nu numai locuitorii Constanţei ar avea de suferit de pe urma acestei nave, dar şi cei ai întregii ţări. Nu consider că sănătatea oamenilor trebuie pusă în balanţă cu un contract bănos pentru decontaminare ori pentru reparaţii”.
Prin documentul oficial, parlamentarul i-a solicitat prefectului Eugen Bola să verifice informaţiile pe care i le-a oferit şi să ia măsurile care se impun pentru remedierea neregulilor.
„Datoria dumneavoastră, ca prefect al judeţului Constanţa, este de a veghea starea de sănătate şi binele populaţiei. Pentru a-mi întări afirmaţiile, ataşez acestui document şi un set de fotografii care, trag nădejdea, vor clarifica situaţia”, se mai arată în documentul semnat de senatorul Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii