Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru - „Ce ar însemna ca acţiunile Portului să ajungă pe mâinile unuia care este judecat pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro într-un singur dosar?”

ro

18 Feb, 2014 10:37 1595 Marime text
Senatorul PDL Gigi Chiru a susţinut în Parlament declaraţia politică „Portul Constanţa - miză electorală pentru PSD şi PNL”. Potrivit unui comunicat de presă, parlamentarul constănţean le-a adus în atenţie colegilor săi senatori „o problemă sensibilă şi de mare importanţă pentru România: Portul Constanţa”.
„În pragul unui an electoral, acest bun de preţ al României şi al Constanţei este pus în pericol. Riscă să devină un bun privat, acaparat de un clan care, de 14 ani, sufocă oraşul Constanţa. Pot înţelege mizele electorale, pot înţelege lupta politică şi interesul partidelor care fac orice pentru a-şi atinge scopul final - puterea - dar, stimaţi colegi, daţi-mi voie să nu fiu de acord şi să atrag atenţia asupra faptului că Portul Constanţa este un bun al României, este un bun al românilor”, le-a spus senatorilor Christian Gigi Chiru.
De asemenea, senatorul PDL a amintit de insistenţele lui Mazăre pentru preluarea Portului şi a subliniat ce ar însemna ca acţiunile Portului „să ajungă pe mâinile unuia care este judecat pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro într-un singur dosar, iar Mazăre are zeci de astfel de dosare.”
„Acest primar nu a fost în stare să administreze un Cazino pe care cu toţii l-aţi văzut când v-aţi plimbat pe faleza Constanţei, nu a fost în stare să aducă oraşul la nivelul marilor oraşe ale României chiar dacă Constanţa are cel mai mare potenţial economic dintre toate. Cum am putea crede că un om preocupat doar de circ, cluburi şi femei ar putea îmbunătăţi activitatea Portului? Cu siguranţă că acesta va avea destinul RATC–ului, RADET-ului şi al altor regii administrate de Primărie. Stimaţi colegi, vă invit să analizaţi extrem de serios această solicitare de preluare a Portului de către o gaşcă de oameni lacomi şi să faceţi demersurile necesare pentru ca această situaţie să fie bine analizată, pentru a nu scoate la mezat Portul Constanţa doar de dragul unei mize electorale”, se mai arată în declaraţia politică susţinută în Parlament de senatorul constănţean Gigi Chiru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii