Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

China Nuclear Power a depus ofertă angajantă pentru reactoarele 3-4 CNE Cernavodă

ro

26 Sep, 2014 08:41 1806 Marime text
Compania China Nuclear Power Corporation a depus, marţi, o ofertă angajantă pentru realizarea reactoarelor3 şi 4 de la centrala din Cernavodă, informează Mediafax.
 
Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că în perioada următoare comisia guvernamentală va analiza oferta şi va începe negocierile. El a precizat, în urma discuţiei cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, că anul viitor, probabil, va fi începută construcţia celor două reactoare.
Amintim că, la începutul acestei luni, conducerea Nuclearelectrica a anunţat că o companie, mai exact China Nuclear Power Corporation s-a calificat în procesul de selecţie a investitorilor pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4, compania chineză fiind singurul ofertant.

Compania chineză va fi acţionar majoritar în compania de proiect care va derula investiţia de 6,5 miliarde de euro.

China General Nuclear Power Corporation a fost înfiinţată în 1994 şi este cel mai mare producător chinez de energie nucleară, având în operare 11 reactoare nucleare cu o capacitate instalată de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totală de producţie a energiei a României este de circa 20.000 MW.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii