Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

China Cel mai lung pod de sticlă din lume este deschis publicului

ro

20 Aug, 2016 17:39 2320 Marime text
Cel mai lung pod și aflat la cea mai mare înălțime a fost deschis publicului, astăzi, în China, relatează agenția Xinhua citată de DPA.

Aflat la o înălțime de 300 de metri, cu o lungime de 430 de metri, 6 metri lățime și cu podeaua realizată din panouri de sticlă pentru a putea fi admirată priveliștea, podul se află în zona unui canion uriaș din Parcul Național Tianmenshan, provincia Hunan din centrul Chinei.

Anul viitor, în luna iunie, turiștii vor putea face aruncări în gol cu coarda din trei puncte de susținere ale podului, a declarat Joe Chen coordonatorul adjunct de proiecte al companiei de turism care gestionează canionul Zhangjiajie pentru blogul Inhabitat.

Compus din 99 de panouri care au trei straturi de sticlă transparentă, acest pod a stabilit 10 recorduri mondiale pentru design și construcție, a indicat comitetul de management al proiectului pentru China Daily, conform DPA.

Podul poate fi traversat zilnic de 8.000 de vizitatori. Rezervările trebuie făcute cu cel puțin o zi în avans. Zonele canionului din apropierea celor două părți ale podului au fost vizitate anul trecut de 1,2 milioane de turiști. În acest an, inginerii au făcut mai multe teste de rezistență cu public pentru a-i asigura pe cei mai puțin curajoși de rezistența podului, astfel au fost folosite ciocane grele și a fost condusă o mașină plină cu pasageri pe întreaga lungime a podului, scrie DPA.
 


Sursă foto: playtech.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii