Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chimpex s-a împrumutat la bănci cu 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale

ro

16 Mar, 2016 16:17 2705 Marime text
 
Chimpex a semnat cu Banca Comercială Română un acord de finanţare în valoare de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale. Facilitatea de credit acordată de bancă va permite Chimpex SA, unul dintre operatori portuari de la Marea Neagră, să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale.

Contractul se va derula pe o perioadă de 10 ani şi a fost semnat în data de 11 martie anul acesta. Chimpex va utiliza finanţarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat în Molul IV din Portul Constanţa, Dana 55 şi va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grâu, orz, porumb, rapiţă, floarea-soarelui, etc.).
 
Terminalul va fi complet automatizat și va permite descărcarea simultană a cerealelor din tren, camioane şi barje și ȋncărcarea acestora ȋn vase de tip Panamax de până la 63.000 tone. Alte facilități oferite de noua construcţie sunt: aerisire și monitorizare constantă printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustări la ȋncarcare și descarcare, sistem de operare ecologic, dust-free și transbordare directă de la mijlocul de transport la vas.

Tranzacţia a fost asistata de casele de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea băncii şi de Popovici Nitu Stoica & Asociaţii (PNSA) din partea companiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii