Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Charterele spre Antalya sunt operate conform programului stabilit pentru acest sezon estival

ro

16 Jul, 2016 16:30 1793 Marime text


Zborurile charter spre Antalya, programate din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Suceava sunt operate astăzi, conform programului stabilit. Peste 1.000 de turişti români ajung azi în Antalya, pentru petrecerea unei vacanţe de şapte zile. Activitatea pe aeroportul din Antalya se desfăşoară sâmbătă fără dificultăţi.
 
Un grup de lucru înființat la nivelul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) ţine permanent legătura cu Ministerul Afacerilor Externe, despre evoluţia situaţiei din Turcia. Turoperatorii români care operează chartere în destinaţiile turistice din Turcia sunt informați permanent și de partenerii lor locali despre situația din Antalya, Bodrum și Kusadasi.
 

”Antalya este o zonă turistică la mare distanţă de Istanbul şi Ankara, turiştii care ajung acolo sunt feriți de criza politică. Ținem cont de informările Ministerului Afacerilor Externe și ne informăm permanent, la rândul nostru, turiștii. Încă de la primele ore ale dimineții, când au plecat primele chartere spre Antalya, turoperatori români au fost prezenți să îi informeze despre faptul că vacanțele lor în resorturi din Antalya nu vor fi perturbate de ce se întâmplă în alte zone ale țării”, declară Alin Burcea, președinte ANAT.

 
Din informațiile deținute până în acest moment, nu se justifică anularea nici unui zbor charter. Dacă situația o va impune, turoperatorii români vor lua măsuri în consecință.
 
Cu cele șapte zboruri charter programate pentru sâmbătă au ajuns în Antalya peste o mie de turiști, procentajul celor care au renunțat la vacanță, în ultimul moment, fiind de până la 15%. Turoperatorii ANAT le oferă acestora, în primul rând, vacanțe alternative, în alte destinaţii sau perioade. În funcție de politica fiecăruia, turoperatorii ar putea şi să îi despăgubească pe turiştii care renunţă la vacanţa în Antalya.
 

”Vrem să venim în întâmpinarea turiștilor noștri preocupaţi de eventualele riscuri ale sejurului. Legea spune că ei își pot primi banii înapoi în cazul declarării unei situații de forţă majoră. Nu este vorba despre așa ceva în Turcia sau în Antalya, în acest moment”, precizează președintele ANAT.

 
Peste 90.000 de turiști români au cumpărat, în acest an, vacanțe în Antalya, un număr similar anului trecut.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii