Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățenii Constanței se alătură protestului de joi „Este momentul să spunem NU politicilor publice populiste promovate de Mazăre”

ro

27 May, 2014 16:32 2494 Marime text
Protestele sindicaliștilor portuari iau amploare. Așa cum au promis, aceștia reiau acțiunile revendicative, după finalizarea alegerilor europarlamentare.
Protestele începute săptămâna trecută în Portul Constanța, continuă joia aceasta cu pichetarea sediilor Primăriei Constanța și Prefecturii Județului Constanța.

Cetățenii Constanței au dat distribuire pe facebook unui mesaj prin care își exprimă solidaritatea cu protestul inițiat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, îndemnându-i în același timp pe constănțenii nemulțumiți de acțiunile lui Mazăre să se alăture acțiunii revendicative.

„Participă la MITINGUL DE PROTEST organizat de FNSP, în data de 29.05.2014, între orele 11.00-14.30 în fața sediului PRIMĂRIEI și PREFECTURII Constanța. Este momentul să spunem NU, să protestam ÎMPREUNĂ împotrivă: ilegalităților comise în Orașul Constanța de „regimul” Mazăre; dezinformărilor repetate ale camarilei Mazăre și politicii de manipulare continuă a administrației publice locale Mazăre; șantajului, amenințărilor și presiunilor ilegale la care sunt supuși constănțenii; polticilor publice populiste promovate de primarul Mazăre. NU LĂSA ASISTAȚII SOCIALI SĂ-ȚI DECIDĂ VIITORUL! VINO ȘI TU!”, se arată în mesajul distribuit pe facebook de Cetățenii Constanței.

Amintim că Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, afiliată Blocului Naţional Sindical, anunţă că va organiza, joi, un miting de protest, în faţa sediului Primăriei şi Prefecturii Constanţa. Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare protestează împotriva politicii Guvernului României, care nu şi-a respectat angajamentele asumate privind modificarea legislaţiei muncii şi împotriva intenţiei acestuia de a scoate Portul Constanţa de sub autoritatea statului şi a-l trece în subordinea autorităţi locale Constanţa, potrivit unui comunicat de presă.

„Poziţia membrilor Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare privind transferul pachetului de 13% din acţiunile deţinute de către Ministerul Transporturilor în cadrul Companiei Naţionale - Administraţia Porturilor Maritime - SA Constanţa (APMC) către Consiliul Local Constanţa, a mai fost exprimată şi argumentată atât în cadrul conferinţei de presă desfăşurate în data de 15 mai, cât şi în decursul celor trei zile de proteste desfăşurate în perioada 19 - 21 mai, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime. FNSP, afiliată Blocului Naţional Sindical protestează şi solicită desfiinţarea Republicii Mazăre", se mai arată în comunicat. La protest sunt asteptaţi 7.000 de oameni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii