Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean irakian trimis în judecată pentru favorizarea unor terorişti din organizaţia Al Qaeda

ro

30 Dec, 2011 13:22 1107 Marime text

Comunicat DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpatului AL DULAIMI ALI ASAE MOHAMAD, cetăţean irakian, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 33 alin. 1 lit. c din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

În sarcina inculpatului AL DULAIMI A. A. MOHAMAD se reţine că, sub identitatea sa reală sau folosind identităţi fictive şi prin intermediul a patru societăţi comerciale, special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieşirea în/din România şi prelungirea dreptului de şedere în ţară a unui număr de cinci cetăţeni irakieni, având cunoştinţă de împrejurarea că aceştia au sprijinit/săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei teroriste AL QAEDA în Irak.

În mod concret, prin activitatea infracţională derulată, inculpatul a sprijinit intrarea pe teritoriul statului roman a cetăţenilor irakieni OMAR FARID AHMED, FALAH M. SALEM, AQEEL MOHAMMED DHUYAB, OMAR KH. ASSEY şi MUNTASIER KH. AASSI, persoane cercetate sau urmărite penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei AL QAEDA în Irak.

La acest moment, cetăţenii irakieni nu se mai află pe teritoriul României.

Facem precizarea că anterior, inculpatul a fost trimis în judecată de către procurorii D.I.I.C.O.T. pentru săvâşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, constând în aceea că, împreună cu alte persoane, a facilitat intrarea, şederea sau tranzitarea României, a unui număr de peste 250 cetăţeni irakieni, fiind condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare.

Inculpatul Al Dulaimi A. A. Mohamad se află în mod ilegal pe teritoriul statului român, deşi prin dispoziţia organelor legale a fost declarat indezirabil în România.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria şi Suedia.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO -Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

Suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au trimis cauza spre competentă soluţionare Curţii de Apel Bucureşti

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii