Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean iordanian reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane. Cum acționa suspectul

ro

19 Apr, 2019 14:47 1075 Marime text
La data de 18.04.2019,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M. S. A. N., cetăţean iordanian, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de persoane.

Potrivit DIICOT, în fapt s-a reţinut că în  cursul anului 2018, inculpatul M. S. A. N, cu statut de refugiat în România, a recrutat o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei.

S-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2019 , inculpatul i-a facilitat persoanei vătămate  transportul şi cazarea succesiv în Spania, Suedia şi Franţa, unde a constrâns-o prin ameninţări şi acte de violenţă fizică să practice prostituţia în folosul său. 

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul a recrutat-o pe victimă în luna mai 2018, pe o reţea  de socializare, unde avea postări sub imaginea unei  persoane publice care participa la emisiuni TV mondene.

Ulterior, după ce i-a câştigat încrederea pretinzând că doreşte o relaţie apropiată de lungă durată, începând cu luna ianuarie 2019 inculpatul a pretins şi a constrâns-o pe victimă să se prostitueze, în folosul său, sub ameninţări permanente şi a exercitat  asupra sa  acte de violenţă fizică care i-au indus o stare de teroare şi temere pentru viaţa sa  şi a familiei sale.

În toată această perioadă,  inculpatul nu i-a permis victimei să plece, să aibă  legătura cu familia sa ori să beneficieze de sumele de bani obţinuţe din practicarea prostituţiei.

În luna martie 2019, după ce persoana vătămată a revenit în Bucureşti, a locuit cu inculpatul într-un  apartament în zona Vitan, iar la  data de 08.04.2019, în jurul  orei  02:00, victima a reuşit să fugă din locuinţa închiriată, după ce anterior inculpatul a ameninţat-o cu un cuţit şi a agresat-o fizic de mai multe ori.

S-a reţinut faptul că, în  perioada ianuarie- martie 2019,  inculpatul a obţinut, ca urmare a exploatării victimei la practicarea prostituţiei,  suma de aproximativ  6000 de euro.

„Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.


Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție” - au precizat procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii