Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean bulgar reținut pentru skimming

ro

05 Apr, 2015 16:15 1860 Marime text
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din București au depistat în flagrant delict un bărbat, de 40 de ani, cetățean bulgar, bănuit de infracțiuni informatice. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.
 
În urma percheziției corporale efectuate asupra persoanei în cauză au fost identificate mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare.
 
Bărbatul ar fi instalat aceste dispozitive la un ATM, aparținând unor bănci comerciale din zona de nord a municipiului București, iar ulterior ar fi demontat și ridicat instrumentele respective, împreună cu datele stocate pe acestea.
 
În camera rezervată de bărbat, la un hotel din București, s-au descoperit multiple dispozitive electronice de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor  de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care și cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum și un card bancar falsificat.
 
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada martie-aprilie, bărbatul ar fi montat astfel de dispozitive pe 6 ATM-uri, aparținând unor bănci comerciale din București și Brașov.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii