Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV este pregătit să primească personalul ce va deservi platformele petroliere din Marea Neagră

ro

19 Oct, 2012 15:07 1657 Marime text

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV a început organizarea cursurilor specifice pentru personalul de la bordul platformelor petroliere punând la dispoziţie cele mai moderne facilităţi de instruire din Europa.
„Dezvoltarea recentă a industriei de petrol şi gaze din zona Mării Caspice, în special Azerbaidjan, Georgia sau Kazakhstan, dar şi din zona Mării Negre a dus la apariţia unei pieţe foarte importante în domeniul exploatării petroliere. De aceea este nevoie de personal pregătit care să asigure operarea instalaţiilor petroliere de tip offshore şi răspunsul în situaţii de urgenţă în condiţii optime de siguranţă. CERONAV a evaluat atent perspectivele oferite de organizarea acestor cursuri şi a decis că este oportun să investească în infrastructura specifică şi pregătirea resurselor umane necesare pentru a putea răspunde cerinţelor acestui segment de piaţă" a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.
Cele patru cursuri de pregătire, care includ exerciţii practice de evacuare din elicopter scufundat în apă, respiraţie utilizând sistemul EBS, exerciţii de supravieţuire pe mare şi de luptă contra incendiilor, sunt: BOSIET - Basic Offshore Safety Induction Emergency Training, FOET - Further Offshore Emergency Training, HUET - Helicopter Underwater Escape Training şi FHUET - Further Helicopter Underwater Escape Training.
Pentru acestea CERONAV a obţinut recent acreditarea din partea Organizaţiei de standardizare a instruirii pentru industria petrol şi gaze de tip offshore - OPITO, alăturându-se celor mai prestigioase centre de instruire din lume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii