Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavodă se pregăteşte de sărbătoare

ro

09 Aug, 2013 12:29 1709 Marime text
Începând de luni 12 august, oraşul Cernavodă va îmbrăca straie de sărbătoare. Spre deosebire de anii trecuţi, cernavodenii se vor bucura de o săptămână plină de festivităţi, pregătite pentru aniversarea Zilelor Oraşului, care se vor desfăşura până pe data de 18 august. La sediul Primăriei Cernavodă pregătirile sunt în toi, iar organizatorii pun la punct ultimele detalii.


Programul de desfăşurare al evenimentelor cuprinde multiple activităţi cultural artistice, activităţi sportive, spectacole şi festivaluri, care vor avea loc atât la sediul Casei de Cultrură, cât şi la Centrul Civic al oraşului. Stadionul Ideal va găzdui o mulţime de artişti consacraţi, ansambluri artistice din ţară, dar şi artişti locali, care vor oferi cetăţenilor spectacole inedite în fiecare seară. În cadrul zilelor de sărbătoare, cernavodenii nu vor avea parte doar de spectacol, ci şi de câteva manifestări surpriză din partea Administraţiei Locale. Pentru iubitorii de dans, Primăria a organizat prima ediţie a concursului Dans Sincron, care se va desfăşura în primele patru zile ale Zilelor Oraşului, în Centrul Civic al oraşului. Zeci de copii talentaţi cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, se vor întrece la dans pe ritmurile binecunoscutei piese Ganman Style. Toţi participanţii vor fi premiaţi cu o excursie la obiectivele turistice ale oraşului, însoţiţi de primarul Gheorghe Hânsă. Iubitorii de sport vor putea participa la Turneul local de bowling şi billiard, care se va desfăşura în fiecare seară la Clubul MGM Cernavodă.


Iubitorii dansurilor tradiţionale vor avea parte de un Spectacol al Etnicilor Dobrogeni, în cea de a doua seară de sărbătoare, la care vor participa ansambluri folclorice turceşti, lipoveneşti, armăneşti din Dobrogea. Iubitorii de poezie, vor participa la Concursul de Creaţie Literară “Porni Luceafărul” ediţia a VIII-a, care va avea loc pe data de 15 august le sediul primăriei. În cadrul ultimelor trei zile de sărbătoare, se va desfăşura cea de a V-a ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică Uşoară Axiopolis, găzduită de sala de spectacole a Casei de Cultură. Pe scenă vor urca zeci de copiii talentaţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, din Cernavodă şi din ţară. Ziua de sâmbătă 17 august,va fi una specială. Cuplurile cernavodene care împlinesc 50 de ani de căsnicie, vor fi sărbătorite în cadrul festivităţii “Nunta de aur”. 14 cupluri şi 28 de persoane vaduve, care ar fi împlinit jumătate de veac de căsnicie, vor fi premiate cu bani şi diplome de merit din partea Primăriei. Premiaţi vor fi şi cetăţenii cu merite deosebite. Aproximativ 180 de persoane, care au acumulat medalii în carierele sportive, dar şi titluri în carierele literare, artistice şi numai, vor urca pe scena stadionului Ideal, sâmbătă, orele 19:00 pentru a fi onoraţi în cadrul festivităţii “Cernavodeni cu care ne mândrim”.

Printre surprizele pregătite pentru cetăţeni cu ocazia Zilelor Oraşului, se va încadra demararea proiectului social “Respect si sprijin pentru seniorii oraşului nostru”. În perioada 12-13 august primăria va distribui 1300 de tichete sociale în valoare de 40 de lei persoanelor vârstnice cu posibilităţi materiale reduse. Anul acesta, Zilele oraşului vor fi un prilej de demarare a campaniei de promovare şi dezvoltare a turismului in oras. Cernavodenii vor putea astfel afla despre obiectivele principale care vor fi incluse in circuitul turistic al orasului. Printre acestea se numara mormântul de la Hinog, Cetatea Axiopolis,Crama Murfatlar, Podul Anghel Saligny, Zona Fosilieră sau adapostul pentru animale Save The Dogs. Cernavodenii vor avea ocazia de a vizualiza clipuri de prezentare ale principalelor obiective turistice.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii