Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerere de arestare preventivă pentru agentul de poliţie care a pretins 1500 de euro de la un martor

ro

08 Dec, 2015 12:45 2474 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Daniel Mihai (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, instanţa de judecată dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Mihai Daniel pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul Mihai Daniel, în calitate de agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Fârţăneşti, judeţul Galaţi,  a pretins suma de 1500 de euro pentru a ajuta la soluţionarea dosarului penal întocmit unui martor, în sensul că a lăsat să se înţeleagă că va interveni la procuror.
 
Din suma pretinsă de 1500 de euro, agentul de poliţie a primit iniţial suma de 250 de euro şi 1000 lei, iar la momentul flagrantului a fost surprins având asupra sa suma de 500 de euro inscripţionaţi.
 
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: portal.just.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii