Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie de absolvire, la școlile de agenți de poliție. Peste 1000 de absolvenți, în rândurile Poliției Române

ro

20 Jul, 2018 22:53 1985 Marime text
Anul acesta, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au absolvit 998 de tineri, iar la Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, 148. Din totalul celor 1.146 de elevi (276 fete și 870 băieți) care au absolvit, 1.090 vor intra în rândurile Poliției Române, ceilalți urmând a fi integrați în alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

„Poliția Română vă primește în rândurile ei, cu multă speranță, iar eu vă cer să fiţi fermi, să aplicați toate cunoștințele deprinse pe băncile școlii, să dați dovadă de promptitudine și de profesionalism în misiunile ce vă vor fi încredințate”, le-a transmis șeful Poliției Române, noilor polițiști care au depus jurământul de credință.

De astăzi, 1.090 de tineri vor intra în rândurile polițiștilor, 947 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi 143 de la Şcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Pe perioada studiilor, elevii au dobândit abilităţi și pe alte linii: tragere cu armamentul, comunicare, limbi străine. Aproape toți deţin permis de conducere categoria B. Având în vedere nevoile instituției, aceștia vor fi repartizaţi în structurile operative ale Poliției Române, majoritatea la formaţiunile de ordine publică și rutieră, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire şi, de asemenea, în funcţie de opţiunea personală, potrivit MAI.


Șef de promoție a fost desemnat agent de poliție Țiplea Gheorhe-Cornel, care a absolvit Şcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, cu media 9,84.

În această zi încărcată de emoție și solemnitate, inspectorul general al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, i-a felicitat pe cei mai tineri poliţişti şi le-a urat mult succes în activitate. „Știu că nu va fi uşor și nici lipsit de riscuri, însă, dacă v-aţi ales din convingere profesia, veți simți mândria și împlinirea că vă ajutați semenii zi de zi, veți fi bucuroși să lucrați într-un mediu în care toți susținem aceeași cauză! ”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii