Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial de plecare în teatrul de operaţii la Batalionul 341-Topraisar

ro

20 Oct, 2011 23:56 3378 Marime text

defilarea_rechinilor_albi.jpgLa sediul Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi" din Topraisar a avut loc, astăzi, ceremonia de plecare în teatrul de operaţii din Afganistana detaşamentului ANA Training.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea le-a transmis,printr-un mesaj, celor 27 de militari care încadrează detaşamentul ANA Training mult succes în îndeplinirea complexei misiuni încredinţate care va necesita, din partea fiecăruia, profesionalism, implicare şi capacitate de cooperare pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite.

"Veţi începe în scurt timp dislocarea în Teatrul de operaţii din Afganistan, pentru a executa o nouă misiune de pregătire a Armatei Naţionale Afgane, iar rezultatele deosebite pe care le-aţi obţinut de-a lungul timpului vă dau dreptul deplin de a privi cu optimism perioada care vă aşteaptă",a subliniatministrul Gabriel Oprea.

Ministrul apărării naţionale le-a transmis militarilor că aumandatul de a contribui, prin abilităţile, deprinderile şi iscusinţa lor, la pregătirea structurilor militare locale şi la consilierea ofiţerilor şi subofiţerilor afgani pe timpul planificării, organizării şi executării misiunilor de impunere şi menţinere a păcii.

"Toate etapele de pregătire pe care le-aţi parcurs pe linie de comunicaţii, mentenanţă, auto, EOD şi operaţii în sprijinul păcii, vă vor fi de real folos în tot ceea ce veţi întreprinde în zona de responsabilitate, în calitate de instructori profesionişti. Sunt convins că sunteţi pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a fi angajaţi în misiunea de mare răspundere pentru care aţi fost selecţionaţi, iar militarii afgani vor avea, cu siguranţă, multe de învăţat de la dumneavoastră",a evidenţiat ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul apărării naţionale a arătat că misiunea de instruire a Armatei Naţionale Afgane reprezintă, pentru NATO, unul dintre elementele cheie ale procesului de tranziţie a securităţii către Forţele de Securitate Afgane şi punctul esenţial al succesului Alianţei în această ţară şi le-a cerut militarilor români să acţioneze în continuare ca cei mai buni ambasadori ai imaginii ţării noastre peste hotare.

"Vă cer să pregătiţi cu seriozitate toate misiunile primite, să fiţi disciplinaţi şi corecţi cu militarii pe care îi instruiţi, utilizând forţa exemplului personal, să respectaţi procedurile de lucru şi instrucţiunile primite. Acţionaţi în toate situaţiile cu calm şi înţelegere, gândind în amănunt la fiecare detaliu, urmărind posibilele riscuri şi ameninţări", a precizat ministrul Gabriel Oprea.

Detaşamentul ANA Training XVII, avându-l la comandă pe locotenent-colonelul Petre Croitoru, este format din 27 de militari selecţionaţi din structurile subordonate Statului Major al Forţelor Terestre şi are ca principală misiune planificarea, organizarea şi desfăşurarea instruirii militarilor Armatei Naţionale Afgane din provinciaKabul.

La activitate au participat, alături de familiile militarilor, reprezentanţi ai Diviziei 2 Infanterie şi ai Centrului de Conducere Operaţională.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • magda 29 Oct, 2011 13:19 Succes, băieţi!!!