Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetătorii au stabilit cu certitudine legătura între virusul Zika și microcefalie

ro

14 Apr, 2016 08:13 1395 Marime text
 
Oamenii de știință americani au reușit să stabilească pentru prima dată cu certitudine că virusul Zika poate provoca microcefalie fetală, se arată într-un studiu publicat ieri notează AFP.
 
„Acum este clar, CDC a ajuns la concluzia că Zika provoacă microcefalie și alte malformații cerebrale severe la făt”, a spus dr. Tom Frieden, director al Centers for Disease Control and Prevention (CDC), care a prezentat rezultatele studiului publicat online în revista 'New England Journal of Medicine', scrie agerpres.ro.
 
Cercetătorii aveau până în prezent aceată presupunere că virusul Zika, ce este transmis prin mușcătură de țânțar, ar putea provoca malformații fetușilor femeilor gravide infectate, însă acest lucru nu era  certitudine.
 
„Sunt încă multe lucruri pe care nu le cunoaștem, dar nu există nici o îndoială, Zika este o cauza a microcefaliei”, a mai precizat dr. Tom Frieden.
 
Specialiștii mai spun că aceste cercetări epidemiologice, clinice și moleculare au produs date noi pe care le-au adăugat pentru a rezolva puzzle-ul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii